11.4.2014

täydellistä pizzaa navetasta!

Kiitos NYT-liitteelle, josta jälleen kerran bongasin kivan ravintolan. Tänään suuntasimmekin Jollakseen Laajasaloon ostamaan pizzat Fornitalystä.
Mitkä herkulliset tuoksut keskellä omakotitaloaluetta sijaitsevassa navetassa meitä vastaanottikaan. Ja se italialainen puheensorina oli ihan parasta.
Kyseessä on aitojen italialaisten pitämä pizzeria. Suloinen vanha navetta, jossa pizzauuni on kuumana perjantaisin ja launtaisin. Pizzamestarilla on NYT-liitteen jutun mukaan kokemusta pizzanteosta yli 20 vuotta.

Ihana meno vallitsi navetassa kun italialaiset vaivasivat pizzataikinaa, täyttivät pizzoja, laittoivat pizzoja uuniin ja sieltä pois ja huutelivat ihmisille valmiita tilauksia. Ja ystävällinen suomalainen Essi, joka itse asunnut vuosia italiassa, otti tilauksia vastaan tiskillä.

Asiakkaita riitti Fornitalyssä jonoksi asti, heti sen auettua. Puhelin soi tauotta, eikä henkilökunta ehtinyt siihen aina vastaamaan. Suurta suosiota on varmasti lisännyt viime viikkoinen NYT-liitteen juttu. Senhän innoittamana mekin paikalle löysimme. Kuulemamme mukaan joinain päivinä he ovat joutuneet myymään eioota, niin haluttuja Fornitalyn pizzat ovat. Navetalla ei ole pöytiä, joten pizzat ostetaan take-away periaatteella.


Arkisin navetalla valmistuu foccaccioita joihinkin helsinkiläisiin kahviloihin. Perjantaisin ja lauantaisin pizzojen lisäksi navetalta saakin ostaa foccacioita ja laadukkaita italialaisia tuotteita.


Ajoimme ehkä hiukan ylinopeutta kotiin, sillä niin herkullisilta pizzat tuoksuivat takapenkillä. Vihdoin kotiin päästyämme saimme nauttia yhdet elämämme parhaista pitsoista. Olin haltioissani. Nauroimme, että Fornitalyn pizzat ovat hiukan eri makuiset kuin meidän oman ostarin kebabpizzeriasta ostetut kinkku-ananapizzat.
Fornitalyn pizzojen herkullisuuden taustalla on italialaiset raaka-aineet, pizzataikina, leipurin intohimo ja yksinkertaisuus.



Oma valintani oli Parmigiana (8,50€). Tomaattikastike, mozzarella, munakoiso, grana padano-juusto ja basilika yhdistelmä oli taivaallinen. Mozzarella ja grana padano olivat herkkua! Navetassa grillattu munakoiso oli just hyvä.
Mieheni nautti Fantastican (10,50€) jossa oli muun muassa ilmakuivattua kinkkua.
Ja se pohja ja entäs tomaattikastike!
Pizzalista löytyy Fornitalyn facebook-sivuilta, josta voi nähdä myös kyseinen viikonlopun päivänpizzan.



Olemme kyllä onnekkaita me itähelsinkiläiset.

FORNITALY
Jollaksentie 54 B, p. 040 469 2258
facebook.com/fornitaly
Avoinna: pe klo 16–20 ja la 13–19

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti